shopping cart

basket is empty

view basket

''     '' 

dommelin.JPGBedroom linens
Eénderde van ons bestaan wordt slapend doorgebracht. Alle reden dus om er voor te zorgen dat u zich behaaglijk voelt in bed. Een investering in het bedlinnen, dekens en dekbedden is een investering in de kwaliteit van het leven. Beddengoed dat mag uitblinken in comfort en schoonheid.

Kronenburgh Landgoedlinnen biedt u van verschillende producenten het mooiste slaapvertreklinnen in Linnen (damast), Halflinnen of (satijn of percal) Katoen. Natuurlijk vindt u bij ons ook kussens, dekbedden, dekens en plaids, maar ook hoeslakens, matrasopleggers en matrasbeschermers.

Het bedlinnen is beschikbaar in verschillende kwaliteiten.
Damast verwijst naar de weeftechniek die destijds is uitgevonden in Damascus. Het biedt de mogelijkheid om gedetailleerde afbeeldingen in de stof te weven. Het Linnen Damast geeft een mooie glans over het laken of dekbed: bijzonder exclusief.

Het Linnen laken of dekbed is beschikbaar in prachtige kleuren. Het exclusieve karakter van het bedlinnen komt ook vaak tot uitdrukking in de afwerkking met bijvoorbeeld ajour of mooie parelmoeren knopen.
Mensen kiezen voor linnen beddengoed omdat linnen instaat is transpiratie beter af te voeren. Wanneer je dat eenmaal gewend bent, wil je niet anders meer. Veel mensen zien op tegen het strijken, maar dat valt echt mee. Je moet alleen zorgen dat het laken nog niet helemaal droog is als je aan het strijken gaat: 's morgens wassen, 's avonds strijken en 's nachts weer lekker slapen. Een veel toegepaste truc is het werken met bovenlakens + een dekbedovertrek. Het bovenlaken wordt dan regelmatiger gewassen dan het dekbedovertrek. Een bovenlaken strijken is minder werk dan een heel dekbedovertrek. Maar je kunt ook kiezen voor de trend om het bedlinnen juist niet te strijken met als resultaat nonchalante look. Het damast wordt meestal naar de wasserij gebracht.

contatto.JPGOok in het katoenen bedlinnen bestaan vele kwaliteiten. De top is het Percalkatoen. Een laken mag pas percal heten wanneer er een bepaalde hoeveelheid draden per inch zijn verwerkt. Een heel fijn geweven laken dus. De Satijn kwaliteit blinkt weer uit door zijn glans en zachtheid.

Er zijn nog meer benamingen voor lakens zoals Twill katoen, Oxford katoen en Chambray katoen. Bij Twillkatoen is het garen gekamd waardoor na veel wassen geen pluisjes ontstaan (peeling). Oxfordkatoen verwijst naar een weeftechniek: het geeft de kwaliteit lakens waar overhemden van zijn gemaakt. Chambray is weer wat dikkere katoen.

Flannel: En dan is er nog natuurlijk de flannellen bedlinnencollectie. Dat is inmiddels een lakenstof die niet meer is te vergelijken met het dikke flannel van vroeger wat veel mensen inmiddels te warm vinden. Het flannel van tegenwoordig is heerlijk zacht en soepel: en geeft toch net even wat meer warmte voor in de winter!

Jacquard verwijst naar een weeftechniek, uitgevonden door de Franse meneer Jacquard. Met het Jacquard weefgetouw weef je een dessin in het laken. Met de term 'Print' geven wij aan dat gewerkt is met een laken dat bedrukt is met een afbeelding. Een laken bedrukken is goedkoper dan jacquard weven maar dat wil niet zeggen dat het niet mooi kan zijn: ook perkal wordt vaak bedrukt.

Ook in de collectie dekbedden en dekens zal de kwaliteit van onze collectie u verrassen. Door gebruik te maken van de vacht van dieren van over de hele wereld zoals verschillende schapenrassen, kamelen, lama's noem maar op, kunt u dekens en dekbedden uitkiezen die aan sluiten bij de omstandigheden in uw slaapkamer, jaargetijde en persoonlijke voorkeur: elke vacht heeft namelijk zo zijn eigen eigenschappen.  Voor wie koudevoeten heeft zijn de Echarpes, een dekenstrook die u over het voeteneinde legt. Lekker warm, maar ook erg mooi overdag. Ook onze collectie plaids zijn er in vele kwaliteiten in uni en dessin (veelal ruit)

Ook dekbedden en kussens met een ganzendonsvulling vind u in vele maten en gewichten en samenstellingen. Ook hier kiezen wij weer voor de betere collecties. Wanneer het artikel is behandeld tegen huisstofmijt en bacteriën wordt dit door ons apart vermeld

Heel belangrijk en ingewikkeld is de keuze voor een goede maat. Helaas hebben we in Europa geen standaard. Kijk dus goed welke afmeting uw matras en uw dekbed heeft, voordat u bestelt. We zetten voor u de veel voorkomende maten in Nederland op een rijtje:
•1-persoons: het matras kan 80 of 90 cm breed zijn en 200 of 220 lang;
•2-persoonsL: het matras is 160 (soms 140) breed en 200 tot 220 lang;
•Lits-Jumeaux: het matras is 160 tot 180 breed en 200 tot 220 lang.

Voor lakens en dekens tellen we 20-40 cm extra op voor elke overhang en ook 40 cm als instopstrook.

Voor een sprei gaat u uit van het matras en telt hier de gewenste overhang bij op. De matrasdikte en de hoogte van het bed zijn hier bepalend.

Zit de maat bedlinnen die u zoekt er standaard in onze webwinkel niet bij? Dan is het goed om te weten dat wij ook maatwerk kunnen leveren van het merk Dommelin. Er zijn verschillende kwaliteiten lakens (linnen, percal, satijn, strijk arm) in een breed kleuren palet. Kies een kwaliteit en stuur ons een e-mail voor een offerte. Maar ook bij de merken Libeco en Alexandre Turpault kunnen we maatwerk leveren.